PijnProfessionals

Ik zoek een PijnProfessional

Fysiotherapeuten zijn deskundig in het diagnosticeren en behandelen van klachten aan het ‘bewegingsapparaat’. Oftewel wanneer het gaat om klachten aan spieren, pezen en of gewrichten. Fysiotherapeuten kunnen samen met een arts een lichamelijke oorzaak aanwijzen of uitsluiten. Langdurige (chronische) pijnklachten vereisen in het algemeen een geheel andere aanpak dan wanneer het gaat om acute pijnklachten. Sommige fysiotherapeuten hebben de neiging om meer stoornisgericht te behandelen terwijl er bij chronische pijnklachten vaak geen stoornis is aan te wijzen en er sprake is van een situatie waarin veel factoren bijdragen aan het in stand houden van de pijn. Fysiotherapeuten die zich hebben aangesloten bij PijnProfessionals hanteren een biopsychosociale intake en behandeling, dat wil zeggen: ze kijken naar uw volledige persoonlijke situatie en niet slechts naar spieren of pezen, en de behandeling richt zich op verbetering van uw algehele kwaliteit van leven.

De oefentherapeut helpt bij houding en beweging. Een behandeling bij de oefentherapeut richt zich op lichamelijke klachten die ontstaan door blessures, stress, ziekte of spanning. Bij chronische pijn kan de oefentherapeut beweegzorg bieden waarbij u bijvoorbeeld leert de signalen van het lichaam te herkennen en beter te leren omgaan met spanning en stress. Oefentherapeuten die zich hebben aangesloten bij PijnProfessionals hanteren een biopsychosociale intake en behandeling, dat wil zeggen: ze kijken naar uw volledige persoonlijke situatie en de behandeling richt zich op verbetering van uw algehele kwaliteit van leven.

Ergotherapeuten zijn deskundig in het in kaart brengen van uw beperkingen in uw dagelijks leven ten gevolge van de pijn. In de meeste gevallen gaat het daarbij om klachten aan spieren, pezen en of gewrichten of klachten als gevolg van chronische pijn en vermoeidheid. Ergotherapeuten kunnen u goed helpen in het vinden van een juiste balans tussen te weinig of te veel actief zijn. Chronische pijnklachten vereisen een geheel andere aanpak dan wanneer het gaat om acute pijnklachten. Ergotherapeuten die zich hebben aangesloten bij PijnProfessionals hanteren een biopsychosociale intake en behandeling, dat wil zeggen: ze kijken naar uw volledige persoonlijke situatie en niet slechts naar spieren of pezen, en de behandeling richt zich op verbetering van uw algehele kwaliteit van leven.

Psychologen en Gezondheidszorg Psychologen zijn deskundig in het diagnosticeren en behandelen van psychische klachten zoals vermoeidheid, angst en depressie. De behandeling bestaat vaak uit gesprekken gericht op het verminderen van en leren omgaan met bepaalde emoties en het bevorderen van functioneel/gezond gedrag. Wanneer psychologen voldoende op de hoogte zijn van (chronische) pijn en lichamelijke beperkingen, kunnen ze van zeer grote meerwaarde zijn in de behandeling van pijn en de gevolgen van pijn. Vaak zal de behandeling samen met een andere therapeut als fysio-, oefen- of ergotherapeut worden uitgevoerd. Ook behandelingen die door de psycholoog alleen worden uitgevoerd kunnen zeer effectief zijn, met name wanneer ze gericht zijn op activiteiten/gedragsverandering en op het verminderen van bewegingsangst. Soms kan het zijn dat de pijn gerelateerd is aan een eerder meegemaakt lichamelijk of psychisch trauma, ook dan is begeleiding door een pijn-psycholoog zeer zinvol en effectief. Psychologen die zich hebben aangesloten bij PijnProfessionals hanteren een biopsychosociale intake en behandeling, dat wil zeggen: ze kijken naar uw volledige persoonlijke situatie  en de behandeling richt zich op verbetering van uw algehele kwaliteit van leven.

Verpleegkundigen zijn deskundig in het diagnosticeren en begeleiden van lichamelijke klachten. Verpleegkundigen kunnen samen met een arts een lichamelijke oorzaak aanwijzen of uitsluiten. Verpleegkundigen hebben vaak veel kennis en kunde op het gebied van acute pijn, postoperatieve pijn, kanker gerelateerde pijn en pijnmedicatie. Chronische (langdurige) pijnklachten vereisen meestal een geheel andere aanpak dan wanneer het gaat om acute pijnklachten. Sommige verpleegkundigen hebben zich gespecialiseerd tot onco-, reuma-, of pijnverpleegkundigen. Pijnverpleegkundigen worden ook wel pijnconsulenten genoemd.

Verpleegkundigen die zich hebben aangesloten bij PijnProfessionals hanteren een biopsychosociale intake en behandeling, ter verbetering van uw kwaliteit van leven en richten zich op u als persoon.